Betalingsregeling coronabelastingschuld verder versoepeld

De betalingsregeling voor het aflossen van de coronabelastingschuld is verder versoepeld. Heb je een in de kern gezond bedrijf en een coronabelastingschuld van tenminste € 10.000, dan kan je onder voorwaarden jouw coronabelastingschuld in maximaal 7 jaar in plaats van 5 jaar aflossen. Je dient hiervoor een schriftelijk verzoek in bij de Belastingdienst, waarin je onderbouwt waarom je niet in 5, maar wel in 7 jaar jouw coronabelastingschuld kunt aflossen. Je kunt geen gebruikmaken van deze verlenging als:

  • jouw onderneming gebruik heeft gemaakt van het belastinguitstel, maar er financieel niet slecht voorstaat;
  • jouw onderneming een hoge coronabelastingschuld heeft, maar in de jaren voorafgaand aan de coronapandemie heb je met de onderneming niet of nauwelijks winst gemaakt;
  • jouw onderneming een openstaande coronabelastingschuld heeft van minder dan € 10.000.
Heb je een in de kern gezond bedrijf, dan kan je ook gebruikmaken van de mogelijkheid om de vastgestelde maandbedragen per kwartaal te voldoen. Daarnaast kan je gebruikmaken van een eenmalige betaalpauze van maximaal zes maanden. Aanvankelijk was dit drie maanden, maar onlangs is de betaalpauze met drie maanden verlengd. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een schriftelijk verzoek indienen bij de Belastingdienst, waaruit jouw betalingsprobleem blijkt. Daarnaast kan je alleen van de langere betaalpauze gebruikmaken als je vanaf 1 april 2022 jouw reguliere betalingsverplichtingen (zoals afdracht btw en loonheffingen) steeds bent nagekomen.

Terug naar overzicht